Milano

Last Updated: 18/03/2016By 2,1 min read0 Comments on MilanoTags: , , , , , , , , , ,

Cand aud Milano inebunesc! O sa ziceti ca nu sunt normala dar nu mi-a placut neam acest oras! In afara de arhitectura, care fie,  este spectaculoasa, nu mi-a placut mai nimic.

Este destul de multa mizerie si cam multi „comercianti” sa le spunem, care incearca sa iti bage pe gat cate un porumbel pentru a face poza cu el, vezi Doamne, ti l-a prin el, vai ce om bun, si apoi iti cere 5 euro.

Este posibil ca aceasta parere proasta sa o am si pentru ca am ajuns la ora 00:00 iar pana pe la vreo 02:00 am stat si am cautat hotelul (care nu avea nicio legatura cu ce am rezervat, adica era groaznic). De ce am stat atat? Pentru ca pe gps nu aveam harta italiei. Un mic detaliu. Am descarcat toata tarile in care am cutreierat din Europa, mai putin Italia.

Totusi, nu pot sa fiu nici atat de rautacioasa. Am avut parte si de momente frumoase. Cum ar fi timpul petrecut la diverse restaurante,”carciumi” cum le spun eu. M-am indopat cu pizza italiana cum numai in Italia gasesti. Am mancat spaghete extraordinar de bune si nici preturile nu au fost exorbitante. O portie de spaghete a fost undeva la 10-12 euro, iar o pizza tot pe acolo. In functie de dimensiune.

Ce m-a mai impresionat? Faptul ca angajatii de la magazine, restaurante ori buticuri, au un program foarte lejer. La ei pauza de masa, chiar este pauza de masa. Iar pe timpul verii, mai toate firmele, unele mai mici, altele mai mari, au liber o luna. Da, ai citit bine, o luna intreaga de vacanta! Pai, cum sa nu iti doresti sa lucrezi asa. Cum sa nu fii un angajat fericit? Mi se pare incredibil, facand o paranteza, stiti voi cartoanele de oua? Pe care scrie: „Oua provenite de la gaini fericite”? De ce pe gaini le pot fericii oamenii, iar pe noi, muritorii, nu ne face nimeni fericiti?  Exista tot felul de studii care spun ca angajatul daca este fericit, are mai mult randament. Lucrurile ar merge ca unse daca ar exista un pic de intelegere.

Ma rog, inchid paranteza, gata cu visul frumos. Revenind la Milano. Merita vazut doar pentru cateva aspecte: Domul din Milano, Piazza Duomo,  Galleria Vittorio Emanuele, Muzeul National de Stiinta si Tehnica.  Mai sunt cateva obiective de interes, insa nu am avut timp suficient pentru a le vizita.

Ar mai fi ceva de adaugat pe lista pozitiva despre Milano si anume ca este o atmosfera destul de placuta, general vorbind.

 

[nggallery id=8]

Articole recente