Chiftele din legume la cuptor

Chiftele din legume la cuptor

Napii - sunt ca niste cartofi la gust, foarte buni.Tot „porcul este cea mai buna leguma” dar parca nu poti sa o mananci chiar tot timpul. Cand te-ai saturat de toate felurile de carne, incearca ceva mai fresh, de primavara, zic. Niste legume aruncate prin frigider, cred ca are fiecare.

In frigiderul meu porno, se relaxau de ceva vreme: un dovlecel, morcovi, o sfecla  si niste bucatele de napi de la tara. O bogata paleta de culori in sertarul de legume. Ei, pai de ce sa nu le folosesc? Ca tot stau de ceva vreme acolo. Chiar si asa, legumele erau foarte „in forma”. Frigiderul de la Hotpoint Ariston, face minuni. Chiar rezista altfel legumele si fructele. Ca sa nu mai zic de alimentele de pe etajere, care nu au nimic – expirate fiind. Ce sa zic, mai uit sa arunc chestii din frigider.

Tocator BoschChiftele din legume la cuptorRevenind la legumele „saltarete”, am folosit asa: o sfecla, un dovlecel, un morcov, o legatura de patrunjel si vreo 6 bucatele de napi.

Napii – sunt ca niste cartofi la gust, foarte buni.

Cum am facut chiftele din legume? Nimic, mai simplu. Oricine cred ca stie sa faca niste chiftele.

Am tocat marunt toate legumele, un dovlecel, o sfecla, un morcov, o legatura de patrunjel si napii.

Am lasat un pic la scurs dovlecelul, altfel risti sa nu ti se lege compozitia.

Am un robot / tocator genial de la Bosh. Mic si usor de spalat. Practic are un bol, un cutitas si cam atat, nici macar buton nu are, apesi pe el doar. Genial!

Am maruntit toate legumele cu tocatorul Bosch dupa care le-am amestecat pe toate.

dovlecelul

In condimentat toata compozitia cu piper, un pic de turmeric, un strop de sare si un pic de boia dulce.

Chiftele din legume la cuptor

Peste toate astea, am pus un ou intreg si o lingura de pesmet, ca sa se lege bine.

Am si un mic secret 🙂 am mai pus in jur de 70 de gr de cascaval de la Delaco, dat pe razatoare. Imi place mult cascavalul si am zis sa iasa chiftelele destul de satioase chiar daca sunt din legume.

Am format bilute de vreo  4 cm, sa zic. Tin sa va precizez ca toata compozitia asta satura 2 oameni lihniti de foame sau 3 mai putin infometati.

Am pus bilutele intr-o tava pe fundul careia am pus o foaie de copt. Cuptorul l-am dat la 200 de grade, iar chiftelele de legume au stat acolo cam 35 de minute.

Chiftele cu legume

„Trebuie si o garnitura la chiftelutele astea” – Ma gandesc eu. Zis si facut. Ce mai aveam prin casa? Niste carbohidrati, respectiv cartofi. Am auzit atatea barfe despre cartofi „Ingrasa!”, „Nu ingrasa!”, nici nu mai conteaza. Daca ii mananci impreuna cu legume, n-ai treaba. Nu o sa te faci o „baliduza”, daca ii consumi in combinatia asta.

Asa ca am curatat repede 5 cartofi medii si i-am taiat rondele, cat de cat egale. I-am trantit intr-o alta tava, pe o alta foaie de copt. I-am bagat si pe ei la cuptor vreo 30 de minute la 220 de grade.

Nu va mint, am lasat mai jos tava cu chiftele de legume si am pus mai sus cartofii, practic ambele tavi, in acelasi timp. S-au facut foarte bine toate! Peste cartofi am pus piper, un pic de ghimbur, rozmarin, oregano si ulei de masline, asa – cat sa luceasca un pic. Iar pe deasupra, am aruncat niste seminte, sa arate dragut.

Mergea si o salata verde langa toata farfuria dar n-am mai fost in stare, era prea mare foamea.

Incercati si voi! Chiftele din legume – pot fi mancate in orice moment al zilei.

Chiftele din legume la cuptor

Chiftele din legume la cuptor

 

 

Articole recente