Desert cu cirese – Fara coacere si foarte gustos!

La multi ani tuturor copiilor! La multi ani copilului din tine! M-am gandit sa iti propun un desert sanatos si usor de facut. Pentru cei care muncesc astazi si n-au timp, acest desert cu cirese este ideal pentru aceasta zi pentru ca se face extrem de repede si poate fi facut in „echipa”.

Iti iei copilul, nepotul, vecinul, vecina si treaba merge struna. In plus, ce contine este cu adevarat delicios, usor si sanatos.

Am cules de la tara, de dragul copilariri, cirese. M-am urcat in copac ca maimuta cum faceam si in copilarie si am inceput sa culeg cireasa cu cireasa.

robot-bucatarie-boschCum sa nu iubesti ciresele? Mai ales acestea de Mai. Cred ca sunt cele mai bune cirese, nefiind extrem de dulci. Dupa parerea mea, au si gust de cireasa si suficienta dulceata cat sa iti dea un refresh rapid.

Asadar, am luat din ciresele culese cam 500 de gr. Cireasa cu cireasa, m-am apucat si am scos samburii. Stiu, asta este partea cea mai nasoala dar poate fi distractiva daca ai cu cine sa o imparti.

Am inceput cu scosul samburilor pentru ca este cea mai migaloasa parte din prepararea desertului cu cirese. Inainte de a ma apuca de samburi am scos din frigider untul si l-am lasat sa se incalzeasca bine. Daca nu ai rabdare il poti baga si in cuptorul cu microunde cel mult 1 minut la temperatura maxima.

Dupa ce m-am asigurat ca untul este suficient de bine topit, untul ne trebuie pentru blat, m-am apucat de biscuiti.

Pentru blat:

  • 400 gr de biscuiti (eu i-am luat de la Kaufland, cei produsi de ei, i-am ales pe cei integrali)
  • 200 de gr de unt topit

Atat iti trebuie pentru blat. Este cel mai simplu blat pe care puteam sa il fac vreodata. Ca sa sfaram bine biscuiti am apelat la ajutorul robotului Bosch.Desert cu cirese

 

Cel mai bun robot de bucatarie, mic, usor si mai ales usor de spalat si utilizat.

Am maruntit bine biscuitii peste care am pus untul topit. Cu ajutorul unei spatule cu cap de silicon am inceput sa amestec bine cele doua ingrediente, in asa fel incat sa se formeze un fel de blat sfaramicios. In tava pentru tort am pus o foaie de copt. Am folosit-o doar pentru igiena. Am format un blat cam de jumatate de cm inaltime. Am format tot din aceeasi compozitie cu biscuiti un mic perete de aproape un cm inaltime. Am pus apoi un strat de cirese iar pe deasupra am facut minunata glazura.

 

Glazura din budinca de capsuni. Am incalzit bine un litru de apa si apoi am pus doua plicuri de praf de budinca de la Dr.Oetker. Am amestecat pana s-a inchegat suficient si am pus si 50 de gr de unt ca sa fie mai cremoasa.

Desert cu cirese

Desert cu cirese

Si cam asta este tot. Am lasat-o un pic la racit si apoi am servit. Pofta buna!

 

 

Articole recente