Dieta cu tulpini de flori

Da, ati citit bine. Chiar exista oameni care mananca pentru cateva zile doar tulpini de flori.

La fel cum exista oameni care au ceva de impartit cu arborii, respectiv dendrofilii, asa exista si oameni care au acest obicei ciudat de a manca tulpini de flori. De ce? Ca sa slabeasca, cum altfel decat miraculos.

Va zic dieta imediat, insa, mai intai de toate vreau sa va spun ca am cautat si eu un pic pe internet informatii despre treaba asta si nu mai am nicio indoiala. Chiar sunt recomandari pentru detoxifiere si slabit cel putin 5 kg in 12 zile, mancand tulpini.

Informatia am aflat-o de la o domnisoara. Timp de doua saptamani a mancat tulpini de trandafiri! Whaaaat? Pe bune, nu a fost minciuna. A ajuns si la spital, ce-i drept, in urma drasticei cure.

Ma rog, astea sunt detalii. Sa revenim la tulpini, am gasit intr-adevar o dieta cu clorofila, care chiar ar avea succes printre muritorii obsedati de aspectul si sanatatea trupului (si eu ma includ in categorie).

Ea zice cam asa:

Daţi jos 4-5 kilograme
Deşi nu se poate spune că în urma acestei cure veţi slăbi spectaculos, efectele vor fi vizibile – veţi da jos 4-5 kilograme – în cazul în care aveţi grijă ce mâncaţi pe parcursul celor 12 zile ale curei. Aşadar, în această perioadă, dar şi la finalul regimului, evitaţi consumul de carne grasă, mezeluri, produse fast-food, preparate cu grăsimi, dulciuri, băuturi carbogazoase şi sucuri de fructe cu îndulcitori. Cura constă în consumul extractelor vegetale foarte bogate în clorofilă.

Două metode de extragere
Pentru a obţine clorofila nu aveţi nevoie de o aparatură specială, un simplu mixer electric şi un storcător pentru fructe şi legume sunt ustensilele necesare. Aşadar, pentru a obţine un pahar de 200 ml cu extract de clorofilă aveţi nevoie de un mănunchi de mlădiţe de plante verzi şi de un pahar cu apă plată. Procedeul este următorul: planta se mărunţeşte foarte bine, timp de patru sau cinci minute, cu ajutorul mixerului, după care se filtrează repede printr-un tifon. Sucul se va consuma imediat după filtrare, deoarece oxidează foarte uşor.
O altă metodă de obţinere a clorofilei este metoda prin macerare: aceeaşi cantitate de mlădiţe verzi se toacă foarte mărunt pe un tocător din lemn şi imediat după tocare planta se va pune cu tot cu suc într-un pahar cu apă plată şi se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de şase ore. Apoi, maceratul se filtrează printr-un tifon, iar extractul obţinut se va consuma imediat.

Sunt indicate urzica, leurda, spanacul şi lucerna

Cu cât tulpinile sunt de un verde mai intens, cu atât efectele sunt mai accentuate, deoarece au un conţinut de clorofilă mai bogat.
Iată care sunt plantele cele mai bune pentru dieta cu clorofilă: tulpinile proaspete şi tinere de urzică, frunzele verzi de leurdă, spanacul, varza dulce, firele verzi de pătrunjel, ţelina, ceapa sau usturoiul verde, tulpinile proaspete şi tinere de lucernă sau mlădiţele verzi de aproximativ opt centimetri de grâu, orz sau ovăz.
Clorofila se mai găseşte din belşug şi în broccoli, sparanghel, lăptuci, avocado, mentă, lobodă, busuioc şi cimbru. Şi ceaiul verde este bogat în clorofilă, fiind un foarte bun înlocuitor al băuturilor cafeinizate supercalorice de tipul capuccino sau al sucurilor de fructe foarte dulci.

Se ţine 12 zile – Dieta cu tulpini de flori

Prima zi
Se va bea un sfert de pahar (50 ml), nu mai mult, cu extract de clorofilă. Aceasta este doza zilnică unică şi se va bea dimineaţa, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. La prânz veţi putea mânca o porţie de supă de legume şi un piept de pui la grătar cu salată de legume. La masa de seară puteţi consuma o porţie de peşte la cuptor şi un fruct, la alegere.
A doua zi
În a doua zi se va dubla cantitatea de extract, 100 ml, care se va bea în două reprize, cu 30 de minute înainte de masa de prânz şi de cină. La micul dejun veţi putea mânca 100 de grame de brânză de vaci degresată cu o roşie, castravete verde şi ardei, la masa de prânz, o ciorbă de salată verde şi o porţie de carne de vită la cuptor, iar la cină, o porţie de ciuperci la grătar şi fructe.
Între a treia şi a 11-a zi
Se măreşte doza cu câte un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml şi aşa mai departe), repartizându-se în trei părţi egale. Se va bea cu 30 de minute înaintea celor trei mese principale. Şi în aceste zile va trebui să consumaţi numai preparate fără grăsime şi multe legume şi fructe.
A 12-a zi
Se va bea câte un pahar cu extract de clorofilă înainte de fiecare masă. Este foarte important ca în ultima zi a curei să nu se consume altceva decât orez fiert şi cu foarte puţină sare, pentru ca şi efectele de detoxificare să fie intense.

Curăţă organismul de toxine
Cura cu clorofilă este eficientă nu numai pentru slăbit, ci şi pentru detoxificarea organismului, pentru purificarea sângelui şi pentru îmbunătăţirea aspectului pielii. Astfel, acneea rebelă şi sensibilitatea la infecţii vor fi înlăturate, iar tenul va deveni curat şi mai luminos. Totodată, gastritele sau ulcerele se ameliorează în urma acestei cure, iar astenia de primăvară şi anemia vor fi doar o amintire neplăcută.

Sincer, eu mananc tot ce e verde, dar parca sa incerc sa mananc ce mi-a impartasit domnisoara draguta – tulpini de trandafiri, garoafe and more, mai bine lasati. Daca incearca cineva, sa imi spuneti si mie prin ce reactii ati trecut.

 

 

Articole recente