Chipul lui Decebal

Chipul lui Decebal * Calatorie

Chipul lui Decebal * Calatorie

Daca poti de ce sa nu o faci? De ce sa nu calatoresti? Incearca sa iti reincarci bateriile de fiecare data cand ai ocazia. Nu mai sta in casa cufundat in canapea, plictisit… Mai bine fa o plimbare care iti linisteste sufletul. Si ce daca este urat afara si ploua. In masina nu te ploua iar cand cobori din masina, cu siguranta gasesti tu o umbrela. 

Avem o tara frumoasa si este pacat sa nu o descoperim putin cate putin. 

Am ales de aceasta data sa calatoresc spre Chipul lui Decebal. Este o sculptura pe care nu trebuie sa o ratezi. Macar o data in viata este intersant de vazut. 

Chipul lui Decebal * Calatorie

Chipul lui Decebal se afla pe malul Dunarii intre localitatile Eselnita si Dubova. Din Bucuresti pana la destinatie am facut in jur de 5 ore. Mult, stiu, dar merita tot drumul. 

Este un traseu impanzit de peisaje frumoase si daca mai prinzi si vreme buna cu siguranta nu simti cei aproape 400 de km. Este bine sa te si cazezi daca vrei sa te bucuri mai mult de experienta.

Ca sa merg la Chipul lui Decebal m-am cazat pe malul Dunarii in localitatea Dubova. Am gasit o cazare foarte draguta, niste casute de lemn pe malul Dunarii. Daca dai un search in Booking.com gasesti imediat aceasta cazare. 

Chipul lui Decebal

Daca ajungi in zona, ar fi frumos sa mai parcurgi inca vreo 2 ore de mers cu masina pentru a vedea Cascada Bigar. Este o rezervatie naturala cum doar in filme vezi. Ce a putut face natura depaseste orice imaginatie. Este un loc divin de unde, cu siguranta, pleci cu multa energie pozitiva. Aerul curat si linistea naturii iti mangaie toate simturile. 

Revin la Chipul lui Decebal si iti spun ca este un loc pe care trebuie sa-l vezi din simplul motiv ca este fascinanta dimensiunea si efortul cu care s-a sculptat intr-un munte pe o dimensiune de 55 m inaltime. 

Calatorului ii sta bine cu drumul, asa ca go! Nu mai sta in casa. 

Articole recente