Roma * Escapada de weekend

Roma * Escapada de weekend

Imi doresc ca anul acesta sa calatoresc mai mult, asa ca am inceput seria escapadelor cu destinatia- Roma. 

Roma * Escapada de weekend, chiar o destinatie superba, merita vazuta. Mi-am dat seama ca-mi trebuiau mai mult de 3 zile pentru a o cuprinde in totalitate. 

Sa incep cu inceputul, evident. Zbor direct Bucuresti-Roma, doua ore si un pic, zbor fara intamplari notabile. 

Am aterizat pe aeroportul Ciampino, un aeroport micut, nu ai cum sa te pierzi :). Pentru a ajunge in centru poti lua taxiul care costa intre 30 si 45 de euro sau poti lua un autobuz pana la statia Anagnina, este de fapt capat de linie iar de aici te descurci cu metroul. Un bilet pentru autobuz costa 1,20 euro iar pretul unei cartele de metrou cu care te poti plimba pana la 100 de minute costa 1,50 euro. 

Roma * Escapada de weekend

Asadar, daca nu ai bagaje si vrei sa experimentezi transportul in comun te descurci de minune cu doar 2 euro si un pic, de persoana. 

Roma * Escapada de weekend

Roma-metrou Anagnina

Cu metroul pana in centru faci in jur de 20 -25 de minute, iar trenurile vin din 4 in 4 minute.

Am mers cu metroul pana la statia Spagna (piata Spania din Roma), de aici mergi la pas si ajungi la toate punctele de interes. Domnisoarelor, aveti grija, nu va luati tocuri oricat de fashion va doriti sa fiti. Tot centrul pietonal este cu piatra cubica.

Roma * Escapada de weekendRoma * Escapada de weekend

Nu ma asteptam sa fie chiar atat de aglomerat, dar na, se pare ca sambata tot poporul merge la Roma. Daca nu vrei sa prinzi aglomeratia suprema, incearca sa iti planifici escapada in cursul saptamanii. 

Roma * Escapada de weekend – Pantehon, Colosseum, Fontana di Trevi, Vatican, sunt locuri pe care nu le poti rata daca ajungi in Roma. In toata escapada ta de weekend trebuie sa ajungi sa vezi toate aceste locuri minunate. Arhitectura, atmosfera, toate laolalta iti dau o stare pe care nu o sa o reintalnesti in prea multe locuri. In tot haosul aglomeratiei simti liniste si fericire. Bine, mai tine si de compania pe care o ai 🙂 Si atunci nu prea mai conteaza cati oameni sunt in jurul tau, nu mai conteaza daca te-a calcat cineva pe picior si nici ca te-a imbrancit altcineva.

Roma * Escapada de weekend

Roma-St. Angelo

Roma * Escapada de weekend

Roma- Pantheon

Roma * Escapada de weekend

 

 

Roma * Escapada de weekend

Roma- Fontana di Trevi

Roma * Escapada de weekend

Roma- Colosseum

Roma * Escapada de weekend Roma * Escapada de weekend Roma * Escapada de weekend Roma * Escapada de weekend Roma * Escapada de weekend Roma * Escapada de weekend

Roma este o destinatie plina de istorie, un loc unde trebuie sa ajungi macar o data in viata.

 

Articole recente